Benieuw hoe je gezondheid er echt voor staat? Met een BMi check, staat u alvast in de startblokken om uw gezondheid naar een hoger niveau te te tillen. Het belang van het kennen van BMI is zeer belangrijk om een gezonde levens en etenspatroon te ontwikkelen. BMI (Body Mass Index) is belangrijk omdat algemeen wordt aangenomen dat uw kansen op een langer en gezonder leven toenemen als u een gezonde BMI heeft. Bovendien kunt  u niet aan uw gewicht werken, zonder uw gezonde gewichtsbereik te kennen en te weten welk bereik voor u als zwaarlijvig wordt beschouwd.

BMI is een goedkope en eenvoudig uit te voeren screeningsmethode om overgewicht of ondergewicht te bepalen dat tot gezondheidsproblemen kan leiden.

De body mass index wordt beïnvloed door een aantal factoren, hoewel deze geen verschil geeft tussen vet en vetvrije massa, zoals lengte, leeftijd en geslacht. Daarom zal een standaard BMI voor een specifieke leeftijdsgroep samen met geslacht en lengte anders zijn dan die van de andere.

Als uw BMI hoog is, kunt u ook een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van diabetes type 2 , evenals andere stofwisselingsziekten zoals hypertensie , hoog cholesterol en hartaandoeningen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt een hoge BMI als een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen, beroertes, bot- en gewrichtsproblemen, waaronder artrose en een aantal kankers, waaronder borst-, colon- en endometriumkanker.

Maar ook als u een te lage BMI heeft, zijn er verschillende risico´s aan verbonden zoals een te lage bloeddruk, krachtsverlies, flauwvallen…..BMI (Body Mass Index) is belangrijk omdat uw kansen op een langer en gezonder leven toenemen als u een gezonde BMI heeft.